Heta grillade kycklingvingar

10 10 1 10 1

Heta grillade kycklingvingar

Enkla men riktigt goda & heta chicken wings kryddade med Carolina Reaper kryddan ”The End”. Låter det för starkt? Inte om du använder rätt mängd av kryddan då blir det istället en perfekt hetta som gör vingarna extra goda.

Tillagningsmetod

Indirekt värme

Svårighetsgrad

Lätt

Tillagningstid

10M

När du kryddar vingarna så kan du tänka dig Amplify som en smakbas, Sweet Chicken som bbq förstärkning, lite The End för hettan och avslutningsvis grillad citron för en trevlig syrlighet.

Gör så här

  • 1

    Starta igång grillen så att den får en temperatur på runt 200°C och förbered den för indirekt grillning.

  • 2

    Torka av kycklingvingarna väl och lägg dem i en lämplig bunke. Häll på lite rapsolja (inte för mycket) som du sedan fördelar jämt över vingarna.

  • 3

    Krydda nu först vingarna med ett jämt lager Amplify, krydda sedan med ett lätt lager av Sweet Chicken och slutligen avslutar du kryddningen med lite The End (inte för mycket, givetvis efter smak)

  • 4

    Lägg in vingarna i grillen och grilla indirekt i ca 30 – 35 minuter /tills klara. Innertemp bör vara 82˚C

  • 5

    Medan du grillar vingarna så grillar du även 2st citronhalvor, när det är ca 5 min kvar på vingarna avslutar du med att pressa över den grillade citronen över vingarna.

  • 6

    Ta av och låt svalna något före du serverar med lämplig dippsås & en god öl. Enjoy!

Ingredienser

Ytterligare instruktioner

Grilltips:

  • Ha inte för mycket olja, rapsoljan ska endast binda kryddorna på kycklingen. Har du för mycket blir det lätt att det droppar & ryker mycket vilket gärna ger en oangenäm smak.
  • Se till att inte krydda för mycket fördela kryddorna väl och de behövs inte göras så långt i förväg då det inte är så mycket kött på vingarna.
  • Se till att rengöra allt noggrant när du hanterar kyckling, använd gärna handskar och använd inte samma grillverktyg och kärl när du hanterar den råa kycklingen till att ta i den färdiga kycklingen.
  • Jag använde mig utav min Traeger grill när jag gjorde kycklingvingarna, grillens digitala temperaturstyrning gör det enkelt att ändra temperatur vid behov och den grillar även indirekt.
  • Har du en annan grill så bör du räkna med att du får lägga lite längre tid på att justera luftflödet så att temperaturen är korrekt och även se till att du har en bra indirekt zon för vingarna. Detta kan du ordna med deflektorplattor eller genom att göra en 50/50 fördelning i grillen.

 


Kommentarer (0)
Du måste registrera dig eller logga in med nedan för att kommentera detta.
   Facebook    Google

Annons

Copyright © Grilltips 2018. All rights reserved. Utvecklad av Siljan Design