Fat ribs glaze

0 0 0 10 1

Fat ribs glaze

Sött och fläskkött passar nästan alltid ihop denna bbq glaze är inget undantag. Pensla på i slutskedet av grillningen så får du extra god smak på dina ribs.

Svårighetsgrad

Lätt

Tillagningstid

Gör så här

  • 1

    Börja med att blanda samman allt utom löken och oljan.

  • 2

    Värm upp den vegetabiliska oljan i en kastrull på medelhög värme. Tillsätt lök och stek i ca 4-5 minuter, rör om hela tiden.

  • 3

    När löken börjar bli genomskinlig tillsätter ni de övriga ingredienserna och rör om. Låt sedan sjuda i ca 30 minuter.

  • 4

    Häll därefter såsen i en mixer eller matberedare och kör tills den är slät. Häll sedan tillbaka såsen i kastrullen och låt sjuda på låg värme utan lock i ca 1 timme.

  • 5

    Ta av och låt svalna, nu har du en färdig glaze som håller länge i kyl bara du destillerar och försluter lämpligt kärl.

Ingredienser

  • 1dl Hackad lök
  • ½ dl Rapsolja
  • 2 dl Coca cola
  • ½ burk Krossade tomater
  • ½ dl Apelsinjuice
  • 2 msk Äppelcidervinäger
  • ½ dl Honung
  • 3 msk Lönnsirap
  • ½ - 1 tsk Cayennepeppar
  • Salt
  • Svartpeppar

Ytterligare instruktioner

Grilltips,

  • Låt gärna glazen tillagas direkt på grillen detta tillför i regel alltid lite extra god smak.
  • Prova denna glaze till grillade tjocka revben
Kommentarer (0)
Du måste registrera dig eller logga in med nedan för att kommentera detta.
   Facebook    Google

Du kanske även gillar

  • Grilltips jul glaze

    Jul Glaze

    Klassiska revbensspjäll är en av mina favoriter på julbordet men tänkte i år även prova bjuda på en extra variant på grillade kamben med jul glaze
  • Asiatisk glaze

    Asiatisk glaze

    Asiatisk glaze blir ett spännande inslag vid grillmiddagen. Glazen är supergod till både grillad kyckling, karré, fläskfilé eller revbensspjällen.
  • Hot and sticky glaze

    Hot & sticky glaze

    Denna glaze är gjord med inspiration från asiatiska smaker och tillsammans med hettan från chili är den riktigt god på t.ex. revbensspjäll.

Annons

Copyright © Grilltips 2023. All rights reserved. Utvecklad av Siljan Design