BBQ Fat ribs

10 10 1 10 0

BBQ Fat ribs

Detta recept förutsätter att du grillar ”low and slow” och även smaksätter med lätt rökning. Receptet kräver tålamod och känsla men lyckas du är det bland det godaste som du kan grilla.

Tillagningsmetod

Direkt värme, Indirekt värme, Rökning

Svårighetsgrad

Svår

Tillagningstid

Förkokt i all ära men gör man rätt low and slow så får man verkligen in smakerna i köttet. Visst tjänar man tid på att ”preheat the meat” men att invänta och köra igenom en längre bbq ger verkligen det där lilla extra.

Här hittar du fat ribs rub och fat ribs glaze som passar utmärkt till detta recept.

Gör så här

  • 1

    Förbered revbenen genom att rubba in dem med ”fat ribs rub”, gärna dagen före så att köttet får dra i kylen över natten (Rubben är inte speciellt stark så ju längre köttet kan absorbera den i förväg desto bättre).

  • 2

    Starta grillen och förbered för indirekt & direkt grillning, lämpligast är att den håller en låg temperatur, mellan 120° och 150°C. Placera en droppform i t.ex. aluminium på den indirekta sidan, fyll gärna formen med 1/4 vatten.

  • 3

    Grilla på revbenen direkt över glöd i ca 10 minuter, se till att vända så att får lite färg på bägge sidor. Placera revbenen med benen nedåt över indirekt värme. Lägg i samband med detta i rökflis äpple på kolen och stäng locket.

  • 4

    Nu är det viktigt att ha is i magen och låta köttet vara i fred. Var trettionde minut (på ett ungefär) är det dags att lite snabbt titta till revbensspjällen. ! Börja alltid med att läsa av temperaturen innan du öppnar locket. Ifall behövs/ om köttet verkar tort penslar du i samband med att du tittar till köttet på lite mopsås (vatten, Äppelcidervinäger & apelsinjuice). Fyll även på med rökflis ifall du vill ha lite mer röksmak på ribsen.

  • 5

    Efter ca 4½ till 5½ timme börjar revbenen bli klara, nu är det dags att pensla på glazen se till att få med den på bägge sidor och vänd för att värma in den rejält. När är då ribsen är helt klara? Det beror till stor del på vilken temperatur som du lyckats hålla i grillen, ett säkert tecken på att de börjar bli klara är att köttet börjar krypa något på själva benen (dock inte alltid man kan se detta). Innertemperatur för tjocka revben 70°.

  • 6

    När köttet är klart så bör du med fördel låta det vila I 20-30 minuter före servering (I ugnsfolie) detta gör att du får riktigt saftiga ribs.

Ingredienser

  • Äpplerökflis
  • Tjocka revben
  • Fat ribs rub
  • Fat ribs glaze

Ytterligare instruktioner

 

Grilltips

  • Det är viktigt att ha koll på temp under hela grillningen så att du kan fylla på för att bibehålla en jämn temperatur.
Kommentarer (0)
Du måste registrera dig eller logga in med nedan för att kommentera detta.
   Facebook    Google

Du kanske även gillar

  • Hot asian bbq ribs

    Hot asian bbq ribs

    Barbecue revbensspjäll på grillen med härligt heta asiatiska smaker. Gör du dessa rätt så får du garanterat precis som mig en ny favorit på grillen.
  • Spareribs (kamben)

    Kryddiga Baby Back Ribs

    BBQ grillade baby back ribs (kamben), saftiga små revben som blir riktigt goda från rökning och moppning.

Annons

Copyright © Grilltips 2017. All rights reserved. Utvecklad av Siljan Design