Grillad rabarberpaj

0 0 0 10 1

Grillad rabarberpaj

Rabarber, jordgubbar, paj, grilla kan det bli mer sommar?! Baka i grillen är enklare än du tror & det blir godare när även efterrätten serveras direkt från grillen.

Tillagningsmetod

Indirekt värme, Cirkulär värme

Svårighetsgrad

Medel

Tillagningstid

30M

När man bakar på grillen är det några saker man behöver tänka på :)

  1. Se till att grillen kommit upp i rätt temperatur och håller den stadigt före du börjar grilla.
  2. Se till att ha locket stängt på grillen så att värmen håller sig stabil.
  3. Grilla indirekt, dvs inte direkt över glöden, har du en klotgrill kan du med fördel använda cirkulär grillmetod. På bilderna används en Kamado SUMO (en keramisk kolgrill) denna har även en värmedeflektor som fungerar som en sköld mellan glöden och det som tillagas. Grillar man indirekt på detta sätt med locket stängt fungerar grillen ungefär som en ugn.


Vid denna grillning toppade jag även pajen med en smuldeg vilket blev väldigt bra och gott, så här gör du smuldegen,

  • 1½ dl havregryn
  • 1½ dl vetemjöl
  • ½ dl strösocker
  • ca 125 g Smör
     

Gör så här

  • 1

    Börja med att skölja och hacka rabarbern och jordgubbarna i bitar. Hetta upp en stekpanna ha i smör, rabarber, jordgubbar och stek under omrörning några minuter. Ringla över honung och ha på socker och låt röran puttra några minuter och rör sedan ner majsstärkelse och låt svalna.

  • 2

    Medans fyllningen svalnar arbetar du ihop mjöl, socker, smör och salt till en deg. Platta sedan ut pajdegen i en smörad pajform med hög kant. Ställ pajdegen och fyllningen svalt medans du startar grillen (förbered för indirekt grillning på ca 200°).

  • 3

    Häll nu ut fyllningen i pajskalet. När din grill har en stadig temperatur på ca 200° ställer du in din paj och grillar indirekt i cirka 40–50 minuter.

  • 4

    Låt pajen svalna (vila) något och servera sedan den nygräddade pajen med perfekt mjuk vaniljglass.

Ingredienser

  • 600 g rabarber
  • 300 g jordgubbar
  • 100 g smör
  • 3 msk flytande honung
  • 0,75 dl strösocker
  • 2 msk Maizena

Pajdeg:

  • 5 dl vetemjöl
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 200g smör
Kommentarer (0)
Du måste registrera dig eller logga in med nedan för att kommentera detta.

Du kanske även gillar

  • Grillad halloumiburgare

    Grillad halloumiburgare

    Halloumi (lokal grillost) öst med grillad citron i briochebröd med srirachamajo, sallad, grillad paprika toppad med jalapenos.
  • Köttfärspaj med mozzarella

    Grillad Köttfärspaj

    Grillad köttfärspaj med medelhavs influerade smaker. Lite pyssel för att få till pajen, men helt klart värt det, då den blir riktigt god!
  • Pluma grillad direkt över glöd

    Grillad Pluma

    Pluma är en riktigt trevligt & god köttdetalj som passar helt perfekt på grillen. Grillar man den här biten rätt så är den helt fantastisk god.

Annons

Copyright © Grilltips 2023. All rights reserved. Utvecklad av Siljan Design