Rabarber, jordgubbar, paj, grilla kan det bli mer sommar?! Baka i grillen är enklare än du tror & det blir godare när även efterrätten serveras direkt från grillen.
Tillagningsmetod
Svårighetsgrad
Tillagningstid
När man bakar på grillen är det några saker man behöver tänka på :)
- Se till att grillen kommit upp i rätt temperatur och håller den stadigt före du börjar grilla.
- Se till att ha locket stängt på grillen så att värmen håller sig stabil.
- Grilla indirekt, dvs inte direkt över glöden, har du en klotgrill kan du med fördel använda cirkulär grillmetod. På bilderna används en Kamado SUMO (en keramisk kolgrill) denna har även en värmedeflektor som fungerar som en sköld mellan glöden och det som tillagas. Grillar man indirekt på detta sätt med locket stängt fungerar grillen ungefär som en ugn.
Vid denna grillning toppade jag även pajen med en smuldeg vilket blev väldigt bra och gott, så här gör du smuldegen,
- 1½ dl havregryn
- 1½ dl vetemjöl
- ½ dl strösocker
- ca 125 g Smör
Gör så här
- 1
Börja med att skölja och hacka rabarbern och jordgubbarna i bitar. Hetta upp en stekpanna ha i smör, rabarber, jordgubbar och stek under omrörning några minuter. Ringla över honung och ha på socker och låt röran puttra några minuter och rör sedan ner majsstärkelse och låt svalna.
- 2
Medans fyllningen svalnar arbetar du ihop mjöl, socker, smör och salt till en deg. Platta sedan ut pajdegen i en smörad pajform med hög kant. Ställ pajdegen och fyllningen svalt medans du startar grillen (förbered för indirekt grillning på ca 200°).
- 3
Häll nu ut fyllningen i pajskalet. När din grill har en stadig temperatur på ca 200° ställer du in din paj och grillar indirekt i cirka 40–50 minuter.
- 4
Låt pajen svalna (vila) något och servera sedan den nygräddade pajen med perfekt mjuk vaniljglass.
Ingredienser
- 600 g rabarber
- 300 g jordgubbar
- 100 g smör
- 3 msk flytande honung
- 0,75 dl strösocker
- 2 msk Maizena
Pajdeg:
- 5 dl vetemjöl
- 0,5 dl strösocker
- 0,5 tsk salt
- 200g smör
Kommentarer (0)