Kycklingburgare

0 0 0 10 1

Kycklingburgare

Grillad kycklingburgare på bankade kycklinglårfiléer, bladspenat, coleslaw, sriracha sås & vitlökssås

Tillagningsmetod

Direkt värme, Indirekt värme

Svårighetsgrad

Medel

Tillagningstid

1H

Smarriga kycklinglår burgare med hemgjord coleslaw, sriracha majjo & vitlökssås är enkelt och så gott. Har ni inte testat detta innan så har ni verkligen något att se fram emot.


Här hittar ni mer bilder från detta recept,
https://www.instagram.com/p/CMkBGiBhgNF/ 
https://www.instagram.com/p/CMkDgVVhaaG/

Gå gärna med i vårt forum för mer tips och  inspiration
https://www.facebook.com/groups/grilltips

Gör så här

  • 1

    Börja med att banka ut lårfiléerna genom att lägga in dem i en plastpåse och banka med en slät/ lämplig köttbankare (kastrull fungerar också). Detta gör vi för att filéerna dels ska bli mer anpassade för hamburgerbrödet och för att de även drar ihop sig något under grillningen.

  • 2

    Pensla lårfiléerna med ett tunt lager rapsolja och krydda dem sedan med en god kycklingrub. (Jag använde Traeger Rub). Lägg kycklingen i lämpligt kärl och stoppa dem i kylen tills det är dags att grilla.

  • 3

    Förbered nu tillbehören dvs. coleslaw, sriracha majjo & vitlökssås.

  • 4

    Tänd grillen & förbered för indirekt grillning.

  • 5

    Grilla nu lårfiléerna på den indirekta värmen med stängt lock tills de börjar närma sig rätt innertemperatur. Mot slutet av grillningen avslutar du över den direkta glöden för att få lite extra maillard effekt. Se till att vara med hela tiden och vänd vid behov så att du inte bränner kycklingen.

  • 6

    Låt nu kycklingen vila i några minuter medan du slutligen värmer hamburgerbröden på grillen.

  • 7

    Lägg burgaren av kycklinglårfile mellan bröden med bladspenat & coleslaw. Toppa med sriracha majjo & vitlökssås. Enjoy!

Ingredienser

Ytterligare instruktioner

Grilltips

  • Använd alltid en bra termometer för att kolla temperaturen på kycklingen så slipper du skära den för att se när den är klar. Kycklinglårfilén är klar när den når en innertemperatur på 72 grader.
  • Kycklinglårfile är fetare än bröstfile, detta gör att den även har mer smak från fettet och att den är mindre känslig för att bli torr när man grillar den.
  • Var inte för ivrig när du grillar kyckling & börja inte dra i bitarna om de verkar sitta fast i gallret. När kycklingen får en fin yta släpper den av sig själv från gallret (förutsatt att du inte har för hett direkt under den)
  • Var inte rädd för att värma bröden direkt över glöden, det blir bara godare. Var dock vaksam då det går fort att få en yta på dem.

Kommentarer (0)
Du måste registrera dig eller logga in med nedan för att kommentera detta.
   Facebook    Google

Annons

Copyright © Grilltips 2018. All rights reserved. Utvecklad av Siljan Design